Σχέδιο Διεθνούς Σύμβασης κατά του καπνίσματος

Σχέδιο Διεθνούς Σύμβασης για την καταπολέμηση του καπνίσματος επεξεργάζεται από την Δευτέρα 18 Μαρτίου και έως τις 23 Μαρτίου η Διακυβερνητική Διάσκεψη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) που πραγματοποιείται στη Γενεύη, όπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσώπησε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μένη Μαλλιώρη.

Η κ. Μαλλιώρη είναι ταυτόχρονα και εισηγήτρια στην πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προσέγγιση των νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών μελών όσον αφορά τη διαφήμιση και τη χορηγία υπέρ των προϊόντων καπνού.

Το Σχέδιο Σύμβασης της ΠΟΥ θα αποτελεί τη νομική βάση για τη λήψη μέτρων σε διεθνές επίπεδο από τη συζήτηση διαφαίνεται ότι θα περιλαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα στην μάχη κατά του καπνίσματος.

Τα κυριότερα εξ΄ αυτών αφορούν στην αύξηση της φορολόγησης και τιμολόγησης των τσιγάρων, στον έλεγχο των πωλήσεων κυρίως στους νέους, στη δραστική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, στην απαγόρευση οποιασδήποτε μορφής διαφήμισης, στην αλλαγή στην όψη των πακέτων των τσιγάρων και στη μεγέθυνση της σήμανσης για τους κινδύνους στην υγεία, στην προστασία από το παθητικό κάπνισμα και στην αλλαγή στις επιδοτήσεις των καλλιεργειών καπνού.

Η κ. Μαλλιώρη στήριξε το γενικό πλαίσιο της Σύμβασης αυτής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση