Αθώοι οι γιατροί από το Δρομοκαΐτειο

Αθώοι κρίθηκαν, από το τριμελές πλημμελειοδικείο, οι ψυχίατροι στο “Δρομοκαΐτειο” νοσοκομείο κ. Γιώργος Αστρινάκης και κ. Χρήστος Τριανταφυλλίδης που δικάστηκαν για την κατηγορία της απείθειας κατά της Αρχής.

Η κατηγορία σε βάρος των δύο γιατρών αφορούσε την άρνησή τους, πριν περίπου ένα χρόνο, να δεχτούν, κατά την εφημερία τους στο Δρομοκαΐτειο, ψυχιατρικούς ασθενείς από το Δαφνί που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό της Αθήνας, επικαλούμενοι υπεράριθμους ασθενείς.

Για τις εισαγωγές ασθενών είχαν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες και είχε διαταχθεί έρευνα από τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας μετά την άρνηση των γιατρών του Δρομοκαΐτειου να δεχτούν ασθενείς από το Δαφνί.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε τον ισχυρισμό των δύο γιατρών ότι είχαν καθήκον να προστατέψουν τους ήδη υπεράριθμους ασθενείς, από την επιβάρυνση των συνθηκών διαβίωσης τους με την εισαγωγή ασθενών για τους οποίους δεν υπήρχε καν ελεύθερο κρεβάτι.

Οπως τόνισαν οι γιατροί, “η εκτέλεση αντίστοιχων εισαγγελικών παραγγελιών είναι ουσιαστικά ιατρική πράξη στην οποία παρεμβαίνουν και επιστημονικοί λόγοι που δεν μπορεί να γνωρίζει ο εισαγγελέας”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση