Νέα αντιβιοτικά για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού

Νέα όπλα έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, οι οποίες είναι σε έξαρση την εποχή που διανύουμε, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκαναν οι καθηγητές μικροβιολογίας κ.κ. Νίκος Λεγάκης, Γ. Πετρίκκος και ο λοιμωξιολόγος κ. Π. Γαργαλιάνος, σε επιστημονική εκδήλωση με θέμα “Εξελίξεις στη Θεραπεία των Gram -Θετικών Λοιμώξεων”, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 20ού Εθνικού Συνεδρίου Μικροβιολογίας.

Πρόκειται για δύο νέα αντιβιοτικά που κυκλοφόρησαν και στη χώρα μας και τα οποία μπορούν να εξουδετερώσουν μικρόβια ανθεκτικά σε προηγούμενης γενιάς φάρμακα και να σώσουν ζωές ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι επιστήμονες αναφέρθηκαν στο αντιβιοτικό λεβοφλοξασίνη, το οποίο χορηγείται μία φορά την ημέρα και μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς λοιμώξεις του αναπνευστικού, του ουροποιητικού και άλλων συστημάτων, καθώς και στο αντιβιοτικό κινουπριστίνη/δαλφοπριστίνη, το οποίο πέτυχε ίαση 72% σε ασθενείς στους οποίους είχαν αποτύχει όλα τα αντιβιοτικά που είχαν χρησιμοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση