Στην Ελλάδα η γυναίκα σύμβολο του Αφγανιστάν

Η γυναίκα που κατά πολλούς τρόπους αποτελεί σύμβολο του αγώνα των γυναικών του Αφγανιστάν για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, βρίσκεται στην Ελλάδα για επίσκεψη πέντε ημερών. Η Δρ Σίμα Σαμάρ, παρά τις συνεχείς απειλές κατά της ασφάλειάς της και αψηφώντας τα διατάγματα των Ταλιμπάν τα οποία στερούσαν από τις γυναίκες και τα κορίτσια τα θεμελιώδη δικαιώματά τους στην εκπαίδευση, απασχόληση, μετακίνηση και περίθαλψη, ήδη από το 1989, ίδρυσε και συντόνισε σχολεία για κορίτσια και γυναίκες καθώς και κλινικές σε πολλές περιφέρειες του Αφγανιστάν και κατασκηνώσεις προσφύγων στην Κουέτα του Πακιστάν.

Είναι αντιπρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν και υπουργός Γυναικείων Υποθέσεων, και μια από τις τρεις γυναίκες σε υπουργική θέση στο 30μελές Υπουργικό Συμβούλιο.

Οπως δήλωσε η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου, η επιτυχία των προσπαθειών της για την ανακούφιση του πόνου των γυναικών του Αφγανιστάν και την είσοδό τους στον πολιτικό στίβο, θα είναι επιτυχία για όλες μας.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Μπέκου, δήλωσε ότι η φιλοξενία της στη χώρα μας σηματοδοτεί την αμετακίνητη θέλησή μας να συμβάλουμε στον αγώνα της και τον αγώνα των Αφγανών γυναικών για την προστασία των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων με την έκφραση της ουσιαστικής μας αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα.

Κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα η κ. Σαμάρ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με γυναίκες-μέλη γυναικείων οργανώσεων καθώς και με προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της χώρα.

Θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Κ. Σκανδαλίδη. Υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησής της και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο. Θα κάνει αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση για να περιγράψει την κατάσταση στη χώρα της και την αναγκαιότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση