Τα μυστικά της στυτικής λειτουργίας

Το πως διατηρείται η στύση, κατά την ερωτική πράξη, κατάφεραν να ανακαλύψουν Αμερικανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης, ελπίζοντας ότι η νέα αυτή μελέτη θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για την ανδρική ανικανότητα. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Proceedings of the National Academy of Sciences.

Πριν από δέκα χρόνια μία ομάδα επιστημόνων από το ίδιο πανεπιστήμιο, ανακάλυψε ότι η στύση προκαλείται όταν μία ερωτική σκέψη ή μία φυσική αίσθηση προκαλεί την απελευθέρωση μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) από τις νευρικές απολήξεις στο πέος.

Η νέα ερευνητική ομάδα κατάφερε τώρα να ανακαλύψει το πως η στύση μπορεί να διατηρηθεί. Μελετώντας ποντίκια στο εργαστήριο ανακάλυψαν ότι το κλειδί της διάρκειας είναι η συνεχής παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) στα αγγεία του πέους.

Το πρώτο ερέθισμα προκαλεί την παραγωγή ΝΟ στις νευρικές απολήξεις ενώ στη συνέχεια, “αναλαμβάνουν” τα αγγεία στα οποία το ενδοθήλιο συνεχίζει την παραγωγή ΝΟ, επιτρέποντας την είσοδο του αίματος για τη διατήρηση της στύσης.

Η πηγή ΝΟ στα αγγεία είναι ένα ένζυμο το οποίο ονομάζεται ενδοθηλιακή συνθετάση του ΝΟ και η οποία αποτελούσε μέχρι και σήμερα το κομμάτι του παζλ που έλειπε.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση