Σαρακοστιανό τραπέζι: Επιστροφή σε παραδοσιακούς θησαυρούς

Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και γενικότερα η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να απολαύσουμε τους παραδοσιακούς μας “θησαυρούς” και να θυμηθούμε τη μοναδική διατροφική τους αξία. Στην εποχή μας, η ανάγκη για ασφαλή και θρεπτική διατροφή γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Παράλληλα, οι φυσικές και υγιεινές τροφές γίνονται όλο και πιο δυσεύρετες. Προϊόντα όπως το σησάμι, το ταχίνι και ο χαλβάς διαθέτουν ευεργετικές ιδιότητες και μεγάλη θρεπτική αξία.

Τα παραδοσιακά αυτά προϊόντα, αυθεντικά συστατικά της μεσογειακής δίαιτας, παρασκευάζονται χωρίς καμία χημική επεξεργασία και δεν περιέχουν καθόλου συντηρητικά.

Η σησαμίνη, ουσία που διαθέτουν, βοηθά στη διάσπαση της αιθανόλης, γεγονός που επιβεβαιώνει τη συνήθεια να τρώμε χαλβά μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Επίσης, παρέχουν στον οργανισμό όχι μόνο εύπεπτη πρωτεϊνη και ενέργεια, αλλά και τη “θαυματουργή” βιταμίνη Ε. Οι σπουδαίες αντιοξειδωτικές της ιδιότητες έχουν αντιγηραντική και αντικαρκινική δράση. Προστατεύει από τις καρδιοπάθειες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ταχίνι και ο χαλβάς μπορούν να αποτελέσουν θαυμάσια βάση για γλυκά και φαγητά συνδυάζοντας υγιεινή διατροφή και γευστική απόλαυση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση