Η σεξουαλική βία έχει μακροχρόνιες επιδράσεις στην υγεία των γυναικών

To 20% των γυναικών που ζουν στη Βόρεια Καρολίνα έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση σε κάποια φάση της ζωής του, με συνέπεια η πλειοψηφία αυτών των γυναικών να κινδυνεύει από πιθανά σοβαρά προβλήματα υγείας. Σ’αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό Epidemiology and Community Health.

Ερευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 2100 γυναίκες, αποκάλυψε επίσης πως το 1/5 των γυναικών που κακοποιήθηκαν παρουσίασαν ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και παχυσαρκία.

Η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν γυναίκες νεαρής ηλικίας, κάτω των 40 ετών, ενώ παράγοντες όπως η οικονομική κατάσταση ή η εθνικότητα των γυναικών δεν αποτελούσαν κριτήριο επιλογής των θυμάτων από τον βιαστή.

Οι επιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανό ένας βιασμός να οδηγήσει μία γυναίκα στην υιοθέτηση ανθυγιεινών συμπεριφορών και συνηθειών, προκειμένου να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τα προβλήματα που της άφησε η τραυματική αυτή εμπειρία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση