Μέτρα για το Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου ζητά η Γεωπονική Σχολή

Την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας του παγκόσμιας σημασίας Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Ζακύνθου, στο οποίο διαβιεί η θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα, ζητεί το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ανακοίνωσή του, που υπογράφει ο πρύτανης καθηγητής κ. Αν. Καραμάνος.

Οι καταστροφές που έχει υποστεί το Πάρκο, όπως υποστηρίζει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, αποτελούν μία άνευ προηγουμένου συντονισμένη δράση κακοποίησής του, εκθέτουν διεθνώς τη χώρα μας με την έλλειψη μέτρων προστασίας, απομακρύνουν κάθε ευσυνείδητη προσπάθεια ερευνητικών φορέων για την προστασία του, ενώ δημιουργούν και δυσμενείς συνθήκες για την προσέλκυση του τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης της Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο αναφέρεται στην καταστροφή της θαμνώδους φυσικής βλάστησης σε απότομες κλίσεις με πολύ ευαίσθητα εδάφη στη διάβρωση, στη διάνοιξη παράνομων δρόμων από κατοίκους της περιοχής, στον εμπρησμό της 11ης Οκτωβρίο 2001 στην περιοχή του Πάρκου, με την αποτέφρωση 1800 στρεμμάτων περίπου, στον βανδαλισμό κατά του φυλακίου του WWF Ελλάς, το Νοέμβριο του 2001, στην παράνομη κυνηγετική δραστηριότητα στο Πάρκο, στην παράνομη βόσκηση της καμένης περιοχής, αλλά και στην ολοσχερή καταστροφή του αυτόματου σταθμού καταγραφής διάβρωσης του Πανεπιστημίου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση