Μία ένεση το χρόνο κατά της οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυση

Μία και μόνο ένεση ετησίως με zoledronic acid είναι εξίσου αποτελεσματική με την καθημερινή πρόσληψη του φαρμάκου από το στόμα, στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Ο Δρ. Ian Reid από το πανεπιστήμιο του Οκλαντ στη Νέα Ζηλανδία και μία ομάδα διεθνών επιστημόνων επισημαίνουν ότι μία τέτοια αγωγή θα ήταν πιο αποδεκτή από τους ασθενείς, ενθαρρύνοντας πιο πολλές γυναίκες να ακολουθήσουν θεραπεία για την οστεοπόρωση.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η λήψη από το στόμα φαρμακευτικών σκευασμάτων για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης, η οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, μειώνει μεν τον κίνδυνο καταγμάτων και αυξάνει την οστική πυκνότητα, αλλά παρουσιάζει μειωμένη απορρόφηση και δυσανεξία.

Κλινικές δοκιμές, της ενέσιμης μορφής σε 351 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες έδειξαν ότι είναι εξίσου αποτελεσματική με την ημερήσια λήψη του σκευάσματος από το στόμα, ενώ ο νέος αυτός τρόπος χορήγησης μπορεί να έχει πολύ καλύτερη συμμόρφωση του ασθενούς στη θεραπεία της οστεοπόρωσης σε πολλές περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση