Παγκόσμια Συνθήκη κατά της ανθρώπινης κλωνοποίησης

Μία ειδική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησε τη Δευτέρα 25/02 συζητήσεις για το ευαίσθητο θέμα της εφαρμογής διεθνούς συνθήκης απαγόρευσης της ανθρώπινης κλωνοποίησης για αναπαραγωγικούς σκοπούς.

Η πιθανότητα της ανθρώπινης αναπαραγωγικής κλωνοποίησης θα έχει τρομερές συνέπειες για την ανθρωπότητα, σύμφωνα με τον κ. Peter Tomka, από τη Σλοβακία, πρόεδρο της επιτροπής για τη διεθνή συνθήκη κατά της αναπαραγωγικής κλωνοποίησης του ανθρώπινου είδους.

Εχει έρθει η ώρα για τη διεθνή κοινότητα να λάβει υπόψη της την εφαρμογή μίας διεθνούς συμφωνίας η οποία θα παρέχει συντονισμένη απάντηση σε τέτοιου είδους ιατρικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για εύκολο στόχο και ότι θα πάρει αρκετό χρόνο και προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει περιεκτική εκτίμηση όλων των πλευρών του θέματος, πρόσθεσε ο κ. Peter Tomka.

Η πρωτοβουλία για την απαγόρευση της ανθρώπινης κλωνοποίησης προτάθηκε αρχικά από τη Γαλλία και τη Γερμανία τον περασμένο Αύγουστο. Αν και υπάρχει μόνο ένας μικρός αριθμός ερευνητών και εργαστηρίων με την τεχνολογική υποδομή για κλωνοποίηση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τέτοιες κινήσεις θα έχουν αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση