Κι άλλο αίμα, αυτό των αιμοδοτών, χάθηκε μετά την 11η Σεπτέμβρη

Μεγάλες ποσότητες αίματος, από αυτές που συγκεντρώθηκαν στις ΗΠΑ, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, έμειναν ανεκμετάλλευτες, κάτι που καταδεικνύει ότι η στρατηγική έκκλησης για συγκέντρωση αίματος, μετά από ανάλογα περιστατικά έκτακτης ανάγκης, είναι λανθασμένη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού New England Journal of Medicine.

Σύμφωνα με τη έρευνα, λιγότερες από 300 μονάδες αίματος χρησιμοποιήθηκαν για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, ενώ οι μονάδες που συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια ξεπέρασαν τις 475.000.

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός χρειάστηκε να απορρίψει το 17% των αποθεμάτων του, καθώς παρέμεινε αχρησιμοποίητο για περισσότερο από 42 ημέρες.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι οργανισμοί οι οποίοι έκαναν δημόσια έκκληση για συγκέντρωση αίματος, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, παραπλάνησαν τους δωρητές αίματος, καθώς δεν τους είπαν ότι οι τακτικές δωρεές αίματος, είναι αυτές που σώζουν ζωές, σε ανάλογα περιστατικά και όχι οι δωρεές που γίνονται αμέσως μετά από ένα έκτακτο συμβάν λόγω συγκινησιακής φόρτισης.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση