Για πιο ασφαλή τρόφιμα στην Ευρώπη

Το πρώτο Πανευρωπαϊκό συνέδριο για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων στην Ευρώπη διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τροφίμων Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του καταναλωτή στα προϊόντα διατροφής.

Οι διατροφικές κρίσεις καθώς και τα περιστατικά μολυσμένων τροφίμων, όπως το πρόσφατο περιστατικό με το αντιβιοτικό Chloramphenicol στις ζωοτροφές, έχουν κλονίσει ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη του Ευρωπαίου καταναλωτή.

Το συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη 25-28 Φεβρουαρίου, θα προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν και να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ευρωπαϊκή περιοχή.

Παράλληλα θα συζητηθούν οι τρόποι βελτίωσης της πληροφορίας και των συστημάτων επικοινωνίας, καθώς και οι τρόποι εναρμόνισης της νομοθεσίας για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων στην Ευρώπη.

Οι ενέργειες αυτές θα αποτελέσουν εργαλεία για τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς που σχετίζονται με τα τρόφιμα, για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή στα προϊόντα διατροφής, βελτιώνοντας τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των διατροφικών αλυσίδων στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση