Οι διαβητικοί αγνοούν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα

Το 68% των διαβητικών δε γνωρίζει ότι διατρέχει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, την πρώτη αιτία θανάτου στα άτομα με διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη του Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρίας που δημοσιεύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη επιπλέον, δε γνωρίζουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο των επιπλοκών που προκαλεί ο διαβήτης.

Ο επικεφαλής της γραμματείας υγείας των ΗΠΑ, κ. Tommy G. Thompson, επισήμανε στην Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρία και στο Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας, την ανάγκη για ενημέρωση των ατόμων με διαβήτη, για τους κινδύνους που διατρέχουν.

Υπάρχουν περισσότεροι από 16 εκατομμύρια διαβητικοί στις ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό. Το 65% των ατόμων με διαβήτη στις ΗΠΑ πεθαίνουν από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς δε γνωρίζουν τη συσχέτιση διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα 3/4 των διαβητικών που συμμετείχαν δήλωσαν ότι έχουν κάποιο από τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως υπέρταση ή υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, χωρίς όμως να τα συσχετίζουν με το διαβήτη.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι διαβητικοί μπορούν να ζήσουν πολύ περισσότερο και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, με σχετικά μικρές μειώσεις των επιπέδων της γλυκόζης, της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση