O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο πλευρό των γιατρών του ΙΚΑ

Την πλήρη υποστήριξη του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), όπου επισημαίνεται η ανάγκη εύρεσης οριστικής λύσης για την επί σειρά ετών έρπουσα απαράδεκτη εκκρεμότητα των εργασιακών σχέσεων των πεντέμισι χιλιάδων συμβασιούχων.

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ έχει ως ακολούθως:

Δια του παρόντος ο ΙΣΑ διακηρύσσει την πλήρη υποστήριξη του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ, τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι πρέπει να λάβει οριστική λύση η επί σειρά ετών έρπουσα απαράδεκτη εκκρεμότητα των εργασιακών σχέσεων των πεντέμισι χιλιάδων συμβασιούχων.

Υπενθυμίζει επίσης ότι είναι η μοναδική κατηγορία εργαζομένων, οι οποίοι λειτουργούντες ανελλιπώς και επωμιζόμενοι τις αντίστοιχες ευθύνες και υποχρεώσεις των μόνιμων συναδέλφων τους, κάλυψαν επί μακρόν τις πραγματικές, πάγιες και αυξανόμενες ανάγκες του ΙΚΑ. Παρά ταύτα αναιτίως και σε μόνιμη βάση εξαιρούντο των ρυθμίσεων που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν και αφορούσαν άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Η παράλογη όσο και ανάλγητη ακολουθούμενη πολιτική είχε ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την δημιουργία εντάσεων και σκληρών αντιπαραθέσεων με αρνητικές επιπτώσεις στους ασφαλισμένους, την δημιουργία αδιεξόδων, τα οποία θα διαιωνίζονται εφόσον δεν δοθούν δίκαιες και οριστικές λύσεις.

Ο ΙΣΑ θεωρεί ως λύση του προβλήματος την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με παράλληλη αξιοποίηση των συμβασιούχων σύμφωνα με τις ανάγκες, στα πλαίσια της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας.

Εις το εξής δε την πλήρη αποφυγή παρόμοιων προσλήψεων, αλλά αντ’ αυτών την τήρηση των προβλεπόμενων τυπικών διαδικασιών έτσι ώστε να μην παρουσιασθούν στο μέλλον παρόμοια τραγικά φαινόμενα, για τα οποία μόνον οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται.

Ο ΙΣΑ πιστεύει ότι μόνον έτσι θα εκλείψει οριστικά η κατάφωρη αδικία σε βάρος των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, θα δημιουργηθούν συνθήκες ηρεμίας και αναδείξεως του έργου του Ταμείου, θα επωφεληθεί το κοινωνικό σύνολο και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση