Χριστόδουλος για ναρκωτικά : Πρόβλημα – φωτιά για την κοινωνία

Την ίδρυση τεσσάρων πιλοτικών συμβουλευτικών σταθμών πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης κατά των ναρκωτικών αποφάσισε η Εκκλησία της Ελλάδας, σύμφωνα με τα όσα είπε κατά τη διάρκεια κηρύγματος ο αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, στον ναό του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι, όπου και θα λειτουργήσει ο πρώτος σταθμός.

Ο κ. Χριστόδουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα των ναρκωτικών παρομοιάζοντας το με μια φωτιά που άναψε σε μια γωνία και τώρα απειλεί να κάψει ολόκληρη την κοινωνία.

Αναζητώντας, μέσα από το κήρυγμα του, τα αίτια που οδηγούν τους νέους στα ναρκωτικά, έκανε αναφορά σε διάφορες απόψεις που διατυπώνονται σχετικά με τον “μιμητισμό”, την απουσία επικοινωνίας στους κόλπους της οικογένειας, επισημαίνοντας λάθη και παραλείψεις στην διαπαιδαγώγηση των νέων, με την δημόσια προβολή του μοντέλου της κοινωνίας του πλούτου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη θρησκευτική αγωγή της σχολικής εκπαίδευσης λέγοντας ότι αυτοί που την απώθησαν στο περιθώριο έρχονται με κροκοδείλια δάκρυα και διαμαρτύρονται και κλαίνε γιατί τα παιδιά μας μπαίνουν στο στόμα του Αδη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση