Νέο Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη

Το νέο ανοιχτό Πολυιατρείο εγκαινίασαν οι Γιατροί του Κόσμου, στην Ιωνος Δραγούμη 65, στη Θεσσαλονίκη, όπου εθελοντές γιατροί απ΄όλες τις ειδικότητες θα προσφέρουν αφιλοκερδώς πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο Κρατικό Σύστημα Υγείας, ενώ παράλληλα, θα παρέχεται ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε όσα άτομα έχουν ανάγκη.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου η υπεύθυνη του Πολυιατρείου Θεσσαλονίκης κ. Παρθενοπούλου, το αντίστοιχο πολυιατρείο που λειτουργεί στην Αθήνα τα τελευταία 7 χρόνια, το έχουν επισκεφθεί 45.000 άτομα, ενώ δέχεται καθημερινά 100 με 150 άτομα.

Η κ. Παρθενοπούλου δήλωσε ότι τα έξοδα των Πολυιατρείων καλύπτονται κυρίως από συνδρομές και δωρεές από φαρμακευτικές εταιρίες, ενώ οι αποστολές των Γιατρών του Κόσμου καλύπτονται από κοινοτικά κονδύλια.

Αναφερόμενη στην αποστολή της οργάνωσης στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι είναι εγκατεστημένη σε ένα στρατόπεδο προσφύγων, δίπλα στα Ιρανοαφγανικά σύνορα, όπου παρέχεται ιατροφαρμακευτική βοήθεια σε 4.500 πρόσφυγες, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα η οργάνωση να αναλάβει ένα μικρό νοσοκομείο στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση