Νέα υποσχόμενη θεραπεία για τους πόνους στη μέση

Μία νέα τεχνική με την ονομασία intra-disc electrotherapy (IDET), η οποία εφαρμόζεται προς το παρόν σε 6 κέντρα στη Μ. Βρετανία, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε άτομα που υποφέρουν από χρόνιους και έντονους πόνους στη μέση.

Η μέθοδος στηρίζεται στην διοχέτευση θερμότητας στην περιοχή του μεσοσπονδύλιου δίσκου που παρουσιάζει το πρόβλημα, με την βοήθεια ενός ηλεκτροθερμικού καθετήρα, ο οποίος θερμαίνεται στους 90 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία των ιστών να ανέρχεται στους 65 με 75 βαθμούς.

Η θεραπεία διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και γίνεται με τη βοήθεια τοπικής αναισθησίας, ενώ ο ασθενής δεν χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια για τις επόμενες έξι εβδομάδες φορά έναν ειδικό κορσέ και μετά από αυτό το διάστημα ξεκινά ειδική φυσιοθεραπεία. Κάθε θεραπεία κοστίζει περίπου 1000 ευρώ.

Η μέθοδος, σύμφωνα με τους ειδικούς, εφαρμόζεται όταν η φυσικοθεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή δεν έχουν φέρει αποτελέσματα, ενώ δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς με προβλήματα στη μέση.

Οι γιατροί που εφαρμόζουν την μέθοδο θεωρούν ότι τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή της είναι ικανοποιητικά και μπορεί να αποτελέσει μία πολύ πιο φθηνή και λιγότερο οδυνηρή λύση από την χειρουργική επέμβαση, για όσους ασθενείς παρουσιάζουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση