Ηταν προδιαγεγραμμένος ο θάνατος του Βασιλιά του Ροκ;

Ο Ελβις Πρίσλεϋ όταν γεννήθηκε ήταν ελλιποβαρής και τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε μέσα στη φτώχεια. Τα στοιχεία αυτά συνέβαλλαν στο να έχει αυξημένο κίνδυνο να πεθάνει από κάποιο καρδιακό νόσημα, σύμφωνα με τον καθηγητή επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Bristol κ. George Davey Smith.

Πράγματι ο Βασιλιάς του Ροκ πέθανε στις 16 Αυγούστου του 1977, σε ηλικία 42 ετών, από καρδιακή αρρυθμία. Την περίοδο του θανάτου του ήταν ιδιαίτερα παχύσαρκος και έπαιρνε πάρα πολλά φάρμακα, στοιχεία που σύμφωνα με τους γιατρούς συνέβαλαν στον θάνατο του.

Ομως, σύμφωνα με τον κ. Davey Smith, τα ελλιποβαρή νεογνά τα οποία αργότερα γίνονται παχύσαρκοι ενήλικες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν από κάποιο καρδιακό πρόβλημα.

Επιπλέον επισημαίνει ο κ. Davey-Smith, ως παιδί ο Ελβις έζησε σε συνθήκες σκληρής φτώχιας, στοιχείο που τριπλασιάζει τον παραπάνω κίνδυνο. Ερευνες στις οποίες έχουν συμμετάσχει χιλιάδες άνθρωποι έχουν αποδείξει την συσχέτιση αυτή.

Ετσι αν και δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Ελβις Πρίσλεϋ ήταν μοιραίο να πεθάνει από κάποιο καρδιακό νόσημα, σίγουρα ο κύβος είχε ριφθεί, δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC, το μέλος της Αυστραλιανής Καρδιολογικής Εταιρείας, κ. Andrew Tonkin.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση