Ανεξέλεγκτη η βιομηχανία ομορφιάς στην Ισπανία

Οι υπηρεσίες υγείας της Ισπανίας, υποσχέθηκαν να λάβουν μέτρα, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στη Μαδρίτη, κατά το οποίο μία γυναίκα έχασε τη ζωή της σε κλινική κοσμετολογίας που λειτουργούσε χωρίς άδεια. Η υπόθεση αυτή επαναφέρει στην επιφάνεια, το σημαντικό πρόβλημα της ανεξέλεγκτης “βιομηχανίας ομορφιάς”.

Από τους 6.000 γιατρούς που κάνουν πλαστικές επεμβάσεις στην Ισπανία, μόνο οι 600 είναι εξειδικευμένοι για τέτοιες επεμβάσεις, ενώ το 60% των κλινικών κοσμετολογίας δε διαθέτουν κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Εκπρόσωπος από την τοπική υγειονομική αρχή δήλωσε ότι δεν είχαν ιδέα καθώς πρόκειται για κλινική η οποία λειτουργούσε παράνομα και δεν υπήρχαν στοιχεία για την ύπαρξή της. Η κλινική λειτουργούσε σε πολύ αριστοκρατικό δρόμο της πόλης.

Η 36χρονη Deborah Catalan, εισήχθη στην κλινική την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να υποβληθεί σε “θεραπεία” για τη διάλυση τοπικού λίπους, με ειδικές ενέσεις.

Οταν της δόθηκε τοπικό αναισθητικό η γυναίκα παρουσίασε σπασμούς και μεταφέρθηκε σε γειτονικό νοσοκομείο όπου και υπέκυψε.

Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας δήλωσε ότι το περιστατικό είναι απαράδεκτο και ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα για τον έλεγχο της ιδιωτικής ιατρικής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση