Ο γάμος χαρίζει …χρόνια στη ζωή του άνδρα

ο γάμος εκτός από το ό,τι κάνει τους άνδρες να ακολουθούν ένα γενικότερα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, προκαλεί και φυσιολογικές αλλαγές, οι οποίες ενισχύουν την ψυχική και σωματική ευεξία που βοηθούν στην αύξηση του μέσου όρου ζωής.

Οι παντρεμένοι άνδρες ζουν, κατά μέσο όρο, τρία χρόνια περισσότερο από τους ανύπανδρους ενώ το ετήσιο εισόδημά τους είναι αυξημένο κατά 3.000 λίρες Αγγλίας (περίπου 4900 ευρώ ή 1.7 εκ. δρχ) σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Warwick.

Οι επιστήμονες, έχοντας μελετήσει 20.000 άνδρες για μία χρονική περίοδο 20 ετών, υποστηρίζουν ότι, ενώ δεν είναι ξεκάθαρος ο τρόπος που ο γάμος χαρίζει …χρόνια στη ζωή του άνδρα, η μείωση των επιπέδων του άγχους και η προστασία της υγείας που παρέχεται στα πλαίσια του γάμου είναι οι πιο πιθανοί παράγοντες

Εκτός λοιπόν από τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ και λιπαρών τροφών που παρατηρείται στους άνδρες που ασπάζονται τον έγγαμο βίο (στοιχεία από παλαιότερες μελέτες), τα ζευγάρια μοιράζονται το άγχος και τις έννοιες και παρατηρούν σημάδια ασθένειας ο ένας στον άλλο.

Τα στοιχεία της έρευνας προήλθαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά είναι η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε αύξηση στους γάμους, μετά από μία δεκαετία συνεχούς αύξησης των διαζυγίων και μείωσης των γάμων στη Βρετανία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση