Δράσεις 4 δισ για στήριξη της γυναίκας στην Αν. Μακεδονία – Θράκη

Με μεγάλη ανταπόκριση, από πλευράς δήμων, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των προτάσεων, στο πλαίσιο του Μέτρου “Δράσεις Κοινωνικής Υποστήριξης” του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού 11.710.000 ευρώ ή 4 δισ. δραχμές.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληξε στις 15 Ιανουαρίου 2002 και οι δράσεις που υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια ανέρχονται στις 68, οι οποίες και αξιολογούνται από την Υπηρεσία Διαχείρισης.

Από αυτές οι 31 αφορούν την κοινωνική δομή βοήθεια στο σπίτι, 9 Κέντρα Ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, 18 Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, 2 Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες και 8 τη δημιουργία βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών. Συνολικά ανά νομό οι δήμοι που υπέβαλαν προτάσεις στο συγκεκριμένο μέτρο του ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι:

1. Στο νομό Ροδόπης οι δήμοι: Φιλλύρας, Μαρώνειας, Αιγείρου, Ιάσμου, Αρριανών και Κομοτηνής.
2. Στο νομό Εβρου οι δήμοι: Φερρών, Σαμοθράκης, Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης, Ορφέα, Ορεστιάδας, Κυπρίνου, Βύσσας και Τριγώνου.
3. Στο νομό Ξάνθης οι δήμοι: Ξάνθης, Σταυρούπολης, Τοπείρου, Μύκης, Αβδήρων, Βιστωνίδας και η Κοινότητα Σελάρου.
4. Στο νομό Καβάλας οι δήμοι: Καβάλας, Ελευθερούπολης, Ορεινού, Χρυσούπολης, Φιλίππων και Πιερέων.
5. Στο νομό Δράμας οι δήμοι: Κάτω Νευροκοπίου, Προσοτσάνης και Καλαμπακίου.

Στόχος του Προγράμματος είναι ο απεγκλωβισμός του γυναικείου κυρίως πληθυσμού από τη φροντίδα των εξαρτώμενων ατόμων (παιδιά, ηλικιωμένοι) και η παράλληλη αξιοποίησή τους στην αγορά εργασίας, η καλύτερη δυνατή φροντίδα και αντιμετώπιση των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων (ηλικιωμένοι, παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες), η ανάπτυξη Κοινωνικής Πρόνοιας από πλευράς των δήμων και κυρίως η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στις νέες δομές (Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί κ.λπ) που δημιουργούνται. Σημειώνεται ότι οι προσλήψεις στις νέες αυτές θέσεις απασχόλησης θα γίνουν βάσει του νόμου 2190 από τους φορείς υλοποίησης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση