Αντίδραση του ΣΕΒΤ στον Οδηγό Καταναλωτών της Greenpeace

Την αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) προκάλεσε η έκδοση του Οδηγού Καταναλωτή από την Greenpeace, όπου προϊόντα ζωϊκής προέλευσης (κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά), χαρακτηρίζονται ως “κόκκινα” διότι προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές και με αποτέλεσμα οι “μεταλλαγμένοι” οργανισμοί να περνούν μέσω των ζωοτροφών στο πιάτο μας.

Η συγκεκριμένη δήλωση, σύμφωνα με τον ΣΕΒΤ, είναι απόλυτα ανακριβής. Ειδικότερα, όπως αναφέρει, με βάση όλα τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα κανένα προϊόν ζωϊκής προέλευσης (κρέας – αυγά – γάλα) δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά ακόμη και αν τα ζώα καταναλώνουν ζωοτροφές με γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Και αυτό επειδή τα συστατικά αυτά αποικοδομούνται στη διάρκεια της πέψης και δεν περνούν έτσι στο τελικό προϊόν.

Ο ΣΕΒΤ διαβεβαιώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τελικών προϊόντων της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Παράλληλα απαιτεί από τα μέλη του να εφαρμόζουν με πιστότητα την κείμενη κοινοτική και εθνική νομοθεσία και να πληροφορούν τους καταναλωτές σε περίπτωση που κάποια προϊόντα περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση