Μη στεναχωριέστε για να ζήσετε πολλά χρόνια

“Οι στεναχώριες είναι θάνατος. Αν τα καταφέρετε να μη στεναχωριέστε θα ζήσετε πολλά χρόνια, σαν και μένα”. Αυτή είναι η συμβουλή μακροζωίας του Τζάκ Λόκετ, του γηραιότερου άνδρα της Αυστραλίας, που γιόρτασε την 111η επέτειο των γενεθλίων του. Ο Τζακ Λόκετ που μοιάζει με 80άρη λέει πως αισθάνεται σαν ογδοντάρης και καθημερινά κάνει τον περίπατό του.

Ο ίδιος λέει πως μοναδική φιλοδοξία του είναι να ζήσει ακόμα μερικά χρόνια και να περάσει στην ιστορία ως ο γηραιότερος άνδρας στον πλανήτη (σήμερα είναι ο 112 ετών Ιάπωνας Γιουκίσι Τσουγκάντζι). Αξίζει να σημειωθεί ότι η γηραιότερη γυναίκα της Αυστραλίας (και του κόσμου) είναι η Κριστίν Κοκ 114 ετών και την ακολουθεί η Τζέσι Χάρλι 111 ετών!

Συγχαρητήρια μηνύματα στο Τζακ Λόκετ για την 111η επέτειο των γενεθλίων του έστειλαν η βασίλισσα Ελισάβετ, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Στιβ Μπρακς και πολλοί άλλοι.

Σημειώνεται οτι μεταξύ των φιλοδοξιών του αιωνόβιου ήταν και η μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας, κάτι που έκανε πραγματικότητα το 2000 όταν η Φλόγα ήρθε στην Αυστραλία για την Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση