Εκατομμύρια οικιακά PC στη μάχη κατά του άνθρακα

Εκατομμύρια οικιακά PC στη μάχη κατά του άνθρακαΕκατομμύρια οικιακούς υπολογιστές – εθελοντές στην μάχη κατά του βακίλου του άνθρακα ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σε συνεργασία με τις εταιρείες United Devices Inc, Intel και Microsoft. Το πρόγραμμα, με την ονομασία United Devices Anthrax Research Project, θα χρησιμοποιήσει την ανεκμετάλλευτη δύναμη των οικιακών υπολογιστών, προκειμένου να αναλύσει την ικανότητα εκατομμυρίων ενώσεων, να εμποδίσουν τους μηχανισμούς εκείνους, που καθιστούν τον άνθρακα θανατηφόρο. Ανάλογα προγράμματα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στη μάχη κατά του καρκίνου, αλλά και για τη διερεύνηση της πιθανής ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών (το περίφημο πρόγραμμα SETI).

Η ιδέα έχει τη βάση της στο γεγονός ότι τα εκατομμύρια οικιακά κομπιούτερς παραμένουν κλειστά κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και της νύκτας. Επιπλέον, έχει υπολογιστεί ότι χρησιμοποιείται μόνον το 20% της δυνατότητας του PC.

Σήμερα πλέον, υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης και του υπόλοιπου 80% και ένταξής του σε ένα κοινό δίκτυο διαμέσου του Internet. Για να γίνει αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι σύνδεση με το διαδίκτυο και η τοποθέτηση ενός μικρού προγράμματος, το οποίο ενεργοποιείται όταν το κομπιούτερ δεν είναι σε λειτουργία.

Αυτό διαρκεί για όσο διάστημα εσείς δε χρειάζεστε το PC σας. Η εγκατάσταση του προγράμματος είναι πολύ εύκολη. Το PC που απαιτείται δεν είναι τίποτα το εξαιρετικό. Και από τη στιγμή που αυτό το πρόγραμμα εγκατασταθεί, δουλεύει μόνο του, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα.

Η επιτυχία του προγράμματος θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή φαρμάκων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά του άνθρακα σε περίπτωση που τα παραδοσιακά αντιβιοτικά δε θα είναι πλέον αποτελεσματικά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση