Σε επιφυλακή οι ελληνικές αρχές για τα μολυσμένα ιχθυάλευρα

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχουν ενημερώσει σχετικά τους επόπτες κυκλοφορίας ζωοτροφών, που υπηρετούν στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους, μετά τη διακίνηση μολυσμένων ιχθυάλευρων που σημειώθηκαν στην Ε.Ε.

Ποσότητα γαρίδων 27.526 κιλών, προέλευσης Απω Ανατολής ακατάλληλη για ανθρώπινη χρήση, λόγω της ρύπανσής της με το απαγορευμένο αντιβιοτικό χλωραμφενικόλη, διακινήθηκε παρανόμως στην Ολλανδία και μετά την ανάμιξή τους με υποπροϊόντα επεξεργασίας ψαριών απεστάλη σε γερμανική εταιρία παρασκευής ιχθυαλεύρων.

Η συνολική ποσότητα των μολυσμένων υποπροϊόντων ψαριών ανέρχεται περίπου στους 188 τόνους. Οι γερμανικές αρχές ερευνούν το θέμα και ενημερώνουν την Επιτροπή και τα κράτη-μέλη για αποστολή τυχόν μολυμένων ιχθυαλεύρων από την εν λόγω εταιρία σε παρασκευαστές σύνθετων ζωοτροφών. Ηδη έχουν διαπιστωθεί δύο αποστολές στην Αυστρία και τη Δανία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού κ. Φώτη Χατζημιχάλη, το υπουργείο Γεωργίας θα ενημερώσει υπεύθυνα και άμεσα τους Ελληνες καταναλωτές, μόλις υπάρχουν νεότερα στοιχεία από την Επιτροπή.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση