Ελληνίδα ευρωβουλευτής Πρόεδρος Επιτροπής Δικαιωμάτων Γυναικών

H ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αννα Καραμάνου εξελέγη στο Στρασβούργο πρόεδρος της επιτροπής δικαιωμάτων των γυναικών και ίσων ευκαιριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μετά από διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Ομάδας, αποφασίσθηκε να ανατεθεί η προεδρία της Επιτροπής στην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας έτσι, τη συνολική της προσφορά στο γυναικείο κίνημα, αλλά και τη δραστηριότητά της ως τακτικό μέλος της επιτροπής δικαιωμάτων των γυναικών από το 1997 μέχρι σήμερα.

Η Αννα Καραμάνου είναι μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1974. Διετέλεσε γενική γραμματέας της Ο.Μ.Ε.- Ο.Τ.Ε, μέλος της Γραμματείας Γυναικών της Γ.Σ.Ε.Ε, μέλος της Επιτροπής Γυναικών της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), εκπρόσωπος της Γ.Σ.Ε.Ε. στο Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ και μέλος της ομάδας εργασίας του Ο.Ο.Σ.Α. για το ρόλο των γυναικών στην Οικονομία (1982-1985). Διετέλεσε επίσης γενική γραμματέας Ισότητας (1996) και γραμματέας του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ ενώ είναι ιδρυτικό μέλος και γενική γραμματέας του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.

Η κυρία Καραμάνου εργάσθηκε ως εμπειρογνώμονας του τμήματος Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε δύο Ευρωπαϊκά Δίκτυα (1983-1990 και 1992-1996) για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Από το 1996 είναι αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς των Γυναικών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση