Ανησυχία στην Κύπρο για τη γρίπη, αν και δεν υπάρχουν κρούσματα

Ο επιδημιολόγος κ. Μιχάλης Βωνιάτης, μιλώντας μετά τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας, δήλωσε ότι οι πιθανότητες προσβολής της Κύπρου από τη γρίπη είναι πολύ μεγάλες. Οι πιο πιθανός δρόμος μεταφοράς του ιού είναι η αεροπορική σύνδεση Κύπρου-Ιταλίας. Συνέστησε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί, οι γέροντες και άλλες ομάδες να εμβολιαστούν, ώστε να αποφύγουν την προσβολή του ιού. Το εμβόλιο δίνει κάλυψη μέχρι 90%.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, επέκρινε την άρνηση της επιτροπής Υγείας και ειδικότερα του προέδρου της, να συζητήσει το θέμα, ώστε να προληφθεί η εισβολή του ιού στην Κύπρο. Στιγμάτισε επίσης την αδιαφορία των αρμοδίων να κινηθούν και να προλάβουν την επιδημία. Κάλεσε τον υπουργό Υγείας να επιδείξει διορατικότητα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Υγείας Αντώνης Καράς, απαντώντας, σημείωσε ότι κ. Περδίκης λόγω απειρίας δεν γνωρίζει ότι οι διαδικασίες δεν επιτρέπουν τη συζήτηση ενός θέματος που δεν είναι στην ημερήσια διάταξη.

Ανέφερε επί της ουσίας ότι το υπουργείο Υγείας λαμβάνει ήδη προληπτικά μέτρα, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν σημειώθηκε κανένα κρούσμα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση