Σύγχρονη εκδοχή της Κατάρας των Φαραώ

Την αιτία μίας σειράς λιποθυμιών, που σημειώθηκαν μπροστά σε μία μούμια Φαραώ, στο Αιγυπτιακό Μουσείο του Τορίνο, ελπίζουν να ανακαλύψουν γιατροί του νοσοκομείου Μαουριτσιάνο της πόλης. Η υπόθεση, που θυμίζει την ιστορία της “Κατάρας των Φαραώ”, ξεκίνησε πριν δέκα μήνες όταν δύο έφηβοι είχαν νοιώσει το Μάρτιο πονοκεφάλους, ζαλάδες και τη θερμοκρασία του σώματός τους να ανεβαίνει, ενώ τον Απρίλιο ένα 9χρονο κορίτσι από τη Γένοβα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τα ίδια συμπτώματα.

Και οι τρεις είχαν νοιώσει την αδιαθεσία ενώ επισκέπτονταν τον τάφο του Ίνι, στο υπόγειο του μουσείου.

Την περασμένη Τετάρτη το επεισόδιο επαναλήφθηκε όταν τρία οκτάχρονα κορίτσια, που κοιτούσαν από κοντά τη σαρκοφάγο του φαραώ Ίνι, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο καθώς ένοιωσαν ξαφνική αδιαθεσία.

Σε δηλώσεις του προς τον τύπο, ο παιδίατρος κ. Φεντερίκο Σινιορίλε, διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί τι προκάλεσε τα παραπάνω περιστατικά.

Σε εξετάσεις αίματος που έγιναν στα παιδιά δεν βρέθηκαν ίχνη μονοξειδίου του άνθρακα και θα υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί μήπως τοξικές ουσίες ή αέρια ευθύνονται για την αδιαθεσία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, κ. Βιντσέντσο Ντι Γκαετάνο δήλωσε πάντως πως οι λιποθυμίες πιθανόν να οφείλονται στον κακό εξαερισμό του υπογείου του μουσείου…

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση