Πρεμιέρα των απογευματινών ιατρείων στη Θεσσαλονίκη από Δευτέρα

Κανονικά, παρά την καθολική αποχή των πανεπιστημιακών γιατρών, αρχίζουν τη λειτουργία τους, την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.
Προβλήματα στην εφαρμογή του νέου συστήματος αντιμετωπίζει κατά κύριο λόγο το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου η πλειονότητα του δυναμικού του είναι πανεπιστημιακοί γιατροί. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο μικρή ήταν και η συμμετοχή των γιατρών του ΕΣΥ στο σύστημα των απογευματινών ιατρείων.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ θα λειτουργήσουν συνολικά εννιά ιατρεία (δύο φορές την εβδομάδα το καθένα από τις 6-8 μ.μ ) καθώς από τους 89 γιατρούς του ΕΣΥ μόνον οι 16 δήλωσαν συμμετοχή στη λειτουργία του νέου συστήματος.

Στα υπόλοιπα νοσοκομεία η συμμετοχή των γιατρών του ΕΣΥ στο νέο σύστημα κυμαίνεται μεταξύ 60-70%. Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο θα λειτουργούν καθημερινά απο τη Δευτέρα συνολικά 27 ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων (από τις 5.30 ως τις 8 μ.μ), στο Θεαγένειο δώδεκα ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων (από τις 5-8 μ.μ), στο νοσοκομείο Αγ.Παύλος επτά ιατρεία (από τις 5-7 μ.μ) στο νοσοκομείο Αφροδισίων νόσων εξι ιατρεία (από τις 7-9 μ.μ).

Κανονικά όπως ανακοινώθηκε θα αρχίσει τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία του Β΄ ΠΕΣΥ Θεσσαλονίκης (Γ.Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, Γ.Γεννηματάς, Ψυχιατρικό, Αγ.Δημήτριος και Ειδικών Παθήσεων) ενώ από την επόμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου θα αρχίσει η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων και στα περιφερειακά νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού για τον
προσδιορισμό της ημέρας και της ώρας εξέτασης τους.

Στο μεταξύ συνεχίζουν την απεργία τους έως τις 26 Ιανουαρίου οι πανεπιστημιακοί γιατροί, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για συνέχιση της. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι από τους 475 πανεπιστημιακούς γιατρούς της Θεσσαλονίκης ουδείς δήλωσε συμμετοχή για τα απογευματινά ιατρεία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση