Παπαδόπουλος: Ανταγωνιστικό ΕΣΥ η μόνη λύση

Εάν δεν κατορθώσει το ΕΣΥ να ανταγωνισθεί τον ιδιωτικό τομέα ακόμη και στο επίπεδο της ξενοδοχειακής υποστήριξης των Νοσοκομείων, τότε δεν θα μπορέσει να επιβιώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, τόνισε ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Παπαδόπουλος επαναφέρει τα μονόκλινα και τις σουΐτες στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας με τους νέους θαλάμους, μονόκλινους και δίκλινους, που δημιουργήθηκαν, αρχίζει η μέση Ελληνίδα να γυρίζει πίσω στο κρατικό μαιευτήριο.

Ο κ. Παπαδόπουλος θεωρεί ότι μέχρι το τέλος του 2002 οι πολίτες θα διαπιστώσουν τέτοια διαφορά στα δημόσια νοσοκομεία που δεν θα το πιστεύουν, ωστόσο, απαιτείται συστηματική δουλειά, υπομονή, επιμονή και αντοχή στην αντίδραση του συστήματος στις αλλαγές, οι οποίες θα ισχύουν σταδιακά.

Σε ότι αφορά τους οικονομικούς πόρους που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση του εκσυγχρονισμού της δημόσιας υγείας, ο υπουργός επεσήμανε ότι εκτός από την αξιοποίηση των σχετικών πόρων από το Γ’ ΚΠΣ, αναζητούνται νέες μορφές χρηματοδότησης, έξω από τα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων ή τους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, όπως σύγχρονες χρηματοδοτικές μορφές σε συνεργασία με τράπεζες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση