Αγώνας ζωής 27χρονης μετά από μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο

Επιτυχημένα ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση καρδιάς στην 27χρονη Ειρήνη Μαρκοπούλου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, που πάσχει σπό μια σπάνια νόσο του μυοκαρδίου (μυοκαρδιοπάθεια). Στις περιπτώσεις αυτές, όταν εξαντληθούν τα περιθώρια που δίνει η συντηρητική αγωγή, η μεταμόσχευση είναι η μόνη ελπίδα για τον άρρωστο.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράστηκε από τους θεράποντες γιατρούς, καθώς το στάδιο της νόσου ήταν αρκετά προχωρημένο με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα τελευταία 24ωρα πριν τη μεταμόσχευση σημεία ανεπάρκειας πολλών ζωτικών οργάνων κατά τη νοσηλεία στην Εντατική Μονάδα.

Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερο ενθαρρυντικά, αν είχε καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί σε πιό πρώϊμο στάδιο της νόσου. Το μόσχευμα βρέθηκε τελικά τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής από το Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, από όπου ξεκίνησε γέφυρα ζωής για την ταχεία αερομεταφορά του και τη διενέργεια της μεταμόσχευσης στην Αθήνα.

Να σημειωθεί οτι η οικογένεια έχασε πριν λίγα χρόνια τον αδερφό της Ειρήνης από το ίδιο νόσημα. Οι ευαισθητοποιημένοι γονείς βρήκαν τη δύναμη να δωρίσουν τα υγιή όργανα του παιδιού τους, χαρίζοντας έτσι “ζωή” με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση