Αντικαταθλιπτικά αντί του καναπέ ψυχανάλυσης προτιμούν οι Αμερικανοί

Σημαντική αύξηση έχει παρουσιάσει ο αριθμός των Αμερικανών που υποφέρουν από κατάθλιψη και καταφεύγουν στην χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων αντί του παραδοσιακού καναπέ του ψυχαναλυτή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο JAMA, το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ενωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το 1987 επτά στους χίλιους Αμερικανούς ακολουθούσε κάποιου είδους θεραπεία κατά της κατάθλιψης, με το 37% εξ΄ αυτών να ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, ενώ το 1997 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 23, με το 75% εξ΄ αυτών να παίρνει φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η εμφάνιση του Prozac και των άλλων φαρμάκων που ανήκουν στην κατηγορία των επιλεκτικών αναστολέων της σεροτονίνης, τα οποία θεωρείται ότι έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα παλαιότερα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, οδήγησε στην αύξηση της προτίμησης της φαρμακευτικής αγωγής.

Μία ακόμα αιτία αυτού του φαινομένου είναι οι μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες των εταιρειών που παράγουν αυτά τα φάρμακα, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να τα κάνουν πιο αποδεκτά από το ευρύ κοινό.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση