Αδυνάτισμα αποκλειστικά για άνδρες

Το πρώτο πρόγραμμα απώλειας βάρους σχεδιασμένο ειδικά για άνδρες προωθείται στη Μ. Βρετανία με την ονομασία “Fatmanslim programme” από μία ειδική κλινική για τη θεραπεία της παχυσαρκίας που βρίσκεται στην πόλη Νότινγχαμ.

Το πρόγραμμα σχεδίασε ο Δρ. Campbell, διευθυντής της κλινικής και πρόεδρος του National Obesity Forum, με σκοπό να βοηθήσει υπέρβαρους και παχύσαρκους άνδρες, οι οποίοι νιώθουν ότι δεν μπορούν να βρουν βοήθεια για να χάσουν βάρος.

Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει πολύ αυστηρή δίαιτα ή έντονα προγράμματα άσκησης, αλλά βασίζεται στη σταδιακή μείωση της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνεται.

Το κλειδί είναι στην αύξηση της κατανάλωσης λαχανικών, στη μείωση της πρόσληψης κορεσμένου λίπους (ζωικό λίπος), στη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ και στον περιορισμό του τσιμπολογήματος.

Ο τρόπος προσέγγισης είναι διαφορετικός για τους άνδρες και δεν έχει το μήνυμα της απαγόρευσης, αλλά βασίζεται σε έλεγχο χωρίς όμως να τους λέει τι ακριβώς να κάνουν, κάτι που δεν αρέσει στους άνδρες.

Σύμφωνα με το Δρ. Campbell το βάρος του πληθυσμού της Βρετανίας θα μειωθεί κατά 1000 τόνους, εάν ένας σε κάθε 200 Βρετανούς ακολουθήσει το πρόγραμμά του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση