Μηχανισμός ελέγχου των δαπανών υγείας των ταμείων

Τη δημιουργία Ειδικού Εποπτικού Μηχανισμού που θα έχει ως στόχο τον έλεγχο των δαπανών Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τόσο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Ρέππας, όσο και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αποφάσισαν τη σύσταση του Ειδικού Εποπτικού Μηχανισμού στη γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά τη διαπίστωση της αύξησης των δαπανών υγείας, κατά την τελευταία διετία 2000-2001.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παρατηρείται ανομοιομορφία στις δαπάνες υγείας από ταμείο σε ταμείο, ενώ εξίσου σημαντικές είναι και οι διαφορές στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Για παράδειγμα, οι μέσες κατά κεφαλή δαπάνες για φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στον ΟΓΑ είναι μεγαλύτερες των αντίστοιχων δαπανών του ΙΚΑ το οποίο έχει τους διπλάσιους ασφαλισμένους.

Σημαντικές αποκλίσεις τέλος, παρατηρούνται και σε μια σειρά από άλλα Ταμεία, όπως τα: ΤΥΔΚΥ, ΤΑΞΥ, ΟΑΠ-ΔΕΗ, ΤΑΠ – ΗΣΑΠ, ΤΕΑΠΑΛ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.α.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση