Απογευματινά ιατρεία: Ηταν όλοι εκεί εκτός από τους …ασθενείς

Ο θεσμός των απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία εγκαινιάστηκε σε τρία νοσοκομεία της χώρας. Από το απόγευμα τέσσερις γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων υπήρχαν στους αντίστοιχους χώρους που είχαν διαμορφωθεί για να λειτουργήσουν τα απογευματινά ιατρεία στο “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο παρά το γεγονός ότι δεν προσήλθαν ασθενείς, οι οποίοι προφανώς δεν είχαν ενημερωθεί για την έναρξη λειτουργίας των ιατρείων ούτε για τα ονόματα των γιατρών που επρόκειτο να κάνουν ιατρείο σήμερα το απόγευμα.

Οσοι θέλουν να εξεταστούν το απόγευμα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτός από το αντίστοιχο χρηματικό ποσό που θα πρέπει να έχουν στην διάθεση τους, θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού με τη γραμματεία του νοσοκομείου.

Τα ιατρεία λειτούργησαν επίσης στο Νοσοκομείο Λαμίας και στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πατησίων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, 15 τουλάχιστον ραντεβού έχουν κλειστεί για αύριο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ οι περισσότεροι πρόεδροι των νοσοκομείων της πρωτεύουσας δηλώνουν έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή το νέο μέτρο μέχρι το τέλος του μήνα.

Παρόν στην παρθενική λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στο Ιπποκράτειο ήταν και ο υφυπουργός Υγείας Εκτωρ Νασιώκας, ο οποίος εξήγησε ότι τα απογευματινά ιατρεία είναι το πρώτο βήμα για την ολοήμερη και συστηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ προέβλεψε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχει λειτουργήσει περίπου το 90% των ιατρείων που έχουν ήδη προγραμματισθεί για να ανοίξουν το απόγευμα στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.

Αναφερόμενος στις αρχικές αντιδράσεις που υπήρξαν κυρίως από την πλευρά των γιατρών, είπε ότι το υπουργείο Υγείας θα καταπολεμήσει τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που διακατέχει ορισμένους στο χώρο της υγείας και εξέφρασε την ελπίδα ότι το σύστημα μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται. Δεν είναι δυνατόν, κατέληξε, να γίνονται δέκα αξονικές την ημέρα σε ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, ενώ την ίδια ώρα σε ένα αντίστοιχο ιδιωτικό γίνονται σαράντα. Και προέβλεψε ότι το 2002 θα είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση