Νέες διατροφικές οδηγίες για τους διαβητικούς

Ενα διαιτολόγιο το οποίο είναι πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά και περιέχει περιστασιακά κάποιο μικρό γλυκό ή ένα ποτήρι κρασί είναι κατάλληλο για άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με τις ανανεωμένες διατροφικές οδηγίες της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρίας.

Η συνολική ποσότητα των υδατανθράκων στη διατροφή είναι πιο σημαντική από τον τύπο των υδατανθράκων που καταναλώνονται μέσα στην ημέρα, υποστηρίζουν οι Αμερικανοί επιστήμονες.

Αν και οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη δεν αυξάνουν πολύ τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, έρευνες έχουν δείξει ότι οι δίαιτες που περιέχουν τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δεν έχουν δείξει σημαντική διαφορά με τις δίαιτες όπου περιέχονται τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Το μήνυμα που πρέπει να περάσει στους διαβητικούς, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρίας, Anne Daly, είναι ότι θα πρέπει να προσέχουν όλα τα τρόφιμα που καταναλώνουν, συμπεριλαμβάνοντας και τα τρόφιμα με υψηλά λιπαρά ή αυτά με μεγάλη ενεργειακή αξία και να μην περιορίζουν την προσοχή τους μόνο στην πρόσληψη υδατανθράκων.

Ενα ιδανικό διαιτολόγιο για διαβητικό θα πρέπει να είναι απόλυτα εξατομικευμένο λαμβάνοντας υπόψη και όλες τις άλλες παραμέτρους υγείας όπως την ύπαρξη νεφροπάθειας ή καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση