Δωρεά για άτομα με ειδικές ανάγκες παραμένει αναξιοποίητη

Αναξιοποίητη παραμένει επί δύο σχεδόν χρόνια μια δωρεά στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με σύνδρομο Down Βορείου Ελλάδος που δόθηκε από την Δρ. Ευτυχία Νανάκου με στόχο την επίτευξη αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση.

Η δωρεά προβλέπει την χορήγηση στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με σύνδρομο Down ενός οικοπέδου 1625 τ.μ. με δύο κτίσματα στην Λακκιά Βασιλικών, με την προϋπόθεση να υλοποιηθεί στον χώρο, μία καινοτόμα δομή που θα λειτουργεί με στόχο την προώθηση όλων των ατόμων με σύνδρομο Down στον χώρο της εργασίας και της αυτονομίας.

Στην ειδική μελέτη που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της ίδιας της δωρήτριας για τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου, καθορίζονται μάλιστα και τα άτομα που θα αποτελούν το επιστημονικό συμβούλιο για την πρώτη τριετία λειτουργίας του.

Κυρίαρχο ρόλο στην μελέτη της κ.Νανάκου αποτελεί η εργασιακή αποκατάσταση και αυτονομία των ατόμων με νοητική καθυστέρηση καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι που δεν έχουν εργασιακό ρόλο αποκλείονται από το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Δρ. Ευτυχία Νανάκου, είναι μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες δωρήτριες σε πρωτοβουλίες που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες και η οποία, μεταξύ άλλων, ίδρυσε το Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση