Τραπέζι της αγάπης στην Καβάλα

Το “Τραπέζι της αγάπης” στρώθηκε για όλους στην Καβάλα, την πρώτη και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Οι κάτοικοι της πόλης δεν ξέχασαν τούτες τις άγιες ημέρες (όπως και τις υπόλοιπες 363 μέρες του χρόνου), τους φτωχούς, τους ανήμπορους, τους ανθρώπους που ζουν μόνοι, τα ορφανά, τους κατάκοιτους, τους αλλοδαπούς.

Ολοι πρόσφεραν ό,τι μπορούσαν και έτσι βρήκαν ένα πιάτο φαγητό -και όχι μόνο- παρά πολλοί συνάνθρωπόι μας. Οικοδεσπότης, όπως πάντα, όπως κάθε μέρα, ο μητροπολίτης Φιλίππων-Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος.

Η μητρόπολη συγκέντρωσε τις προσφορές εκατοντάδων Καβαλιωτών, σε χρήματα, τρόφιμα, κρέατα, ψάρια, λαχανικά, φρούτα κ.α. και το “Τραπέζι της αγάπης” ετοιμάστηκε πλουσιοπάροχα και “στήθηκε” στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που υπάρχει κάτω από το ναό του Αποστόλου Παύλου, στο κέντρο της πόλης.

Ντόπιες γυναίκες προσφέρθηκαν για το μαγείρεμα των φαγητών, άλλες και άλλοι για το στρώσιμο του τραπεζιού, τη διανομή των μερίδων, το σερβίρισμα κ.λπ..

Ο μητροπολίτης Καβάλας κ. Προκόπιος αντάλλαξε ευχές με όλους για τη γέννηση του Κυρίου, ενώ μίλησε για το νόημα των μεγάλων αυτών γιορτών της Χριστιανοσύνης και άκουσε από πολλούς, το δράμα της φτώχειας και της ανέχειας που βιώνουν.

Οσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στο “Τραπέζι της αγάπης” λόγω ασθένειας (κατάκοιτοι κυρίως), και άτομα μεγάλης ηλικίας δέχθηκαν στο σπίτι τους ένα πλουσιότατο γεύμα, με όλα τα καλά. Εθελόντριες Καβαλιώτισσες ανέλαβαν το φιλανθρωπικό αυτό έργο και “πόρτα-πόρτα” επισκέφθηκαν τα άτομα αυτά, έμειναν μαζί τους, άκουσαν τον πόνο τους και τα έκαναν να ξεχάσουν για λίγο -έστω- τη βαριά τους μοναξιά.

Να σημειωθεί πως το “Τραπέζι της αγάπης” στρώνεται επί δώδεκα συνεχή χρόνια, κάθε μέρα, χωρίς διακοπή, με μέριμνα της μητρόπολης Καβάλας και τις απρόσκοπτες συνεισφορές του συνόλου σχεδόν των κατοίκων της πόλης και του νομού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση