Ασκήσεις χαλάρωσης κατά του διαβήτη

Τεχνικές μείωσης του άγχους, όπως ασκήσεις χαλάρωσης και ασκήσεις αναπνοής μπορούν να βοηθήσουν ασθενείς που πασχουν από διαβήτη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να φέρουν εξ ίσου θετικά αποτελεσμάτα με αυτά της φαρμακευτικής αγωγής στους διαβητικούς, ανακοίνωσαν ειδικοί ερευντητές.

Σχεδόν το 1/3 των ασθενών με διαβήτη που επιδόθηκαν σε αυτές τις μεθόδους κατόρθωσαν να μειώσουν τα επίπεδα σαγχάρου στο αίμα κατά μία ή και περισσότερες μονάδες ανακοίνωσαν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του ιατρικού κέντρου του πανεπιστημίου Ντιουκ.

” Οι τεχνικές ελέγχου του άγχους, εαν προστεθούν στην καθημερινή αγωγή τους ασθενούς, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης” δήλωσε ο ψυχολόγος Ρίτσαρντ Σάργουιτ ο οποίος ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

” Η αλλαγές είναι τόσο σημαντικές όσο οι αναμενόμενες απο την φαρμακευτική αγωγή”, πρόσθεσε ο Σάργουιτ ο οποίος έχει συντάξει την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Diabetes Care στο τεύχος του Ιανουαρίου 2002.

” Οι τεχνικές είναι εξαιρετικά απλές, εύκολες στην εκμάθηση και απέδειξαν ότι έχουν πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, όπως και στις περιπτώσεις ασθενών με στεφανιαία νόσο”, συνεχίζει ο ίδιος επιστήμονας.

” Κυκλοφορούν παρά πολλά ενημερωτικά βιβλία και άλλα είδη στο εμπόριο που αναφέρονται στο έλεγχο του άγχους και οι ασθενείς μπορούν να τα εφαρμόσουν ακόμα και μόνοι τους χωρίς την παρουσία ιατρού”, καταλήγει ο Σάργουιτ.

Η ομάδα ερεύνης του δόκτωρα Σάργουιτ μελέτησε 108 ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ ή διαβήτη των ενηλίκων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση