Αγχωμένοι Αϊ Βασίληδες

Η αγορά των δώρων των Χριστουγέννων προβλέπεται ότι θα προκαλέσει στους καταναλωτές πολύ περισσότερο άγχος, σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία δημοσκοπήσεων IPSOS, στη Μ. Βρετανία.

Το 54% των ερωτηθέντων καταναλωτών απάντησαν ότι το άγχος για τις αγορές των Χριστουγέννων έχει αυξηθεί, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διευκολύνσεις όπως οι αγορές μέσω του διαδικτύου.

Ενας στους τέσσερις ερωτηθέντες παραπονέθηκε ότι αρκετά συχνά εξαντλούνται είδη που θα ήθελαν να αγοράσουν, ενώ το 30% δήλωσε ότι μεγάλο ποσοστό του άγχους οφείλεται στους αγενείς και αρνούμενους να εξυπηρετήσουν υπαλλήλους.

Το 30% των ερωτηθέντων απάντησε ότι προτιμά να κάνει τις αγορές του από ακριβά καταστήματα διάσημων εμπορικών δρόμων πάρα από το διαδίκτυο, ενώ τουλάχιστον το 25% δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τις προσφορές του διαδικτύου και αμφιβάλουν για την έγκαιρη παράδοση των αγαθών και τέλος το 42% τόνισε ότι δεν εμπιστεύεται να δώσει στοιχεία για την πιστωτική του κάρτα στο διαδίκτυο.

Ακόμα και μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, μόλις το 10% δεν έχει καταληφθεί από τον εφιάλτη του άγχους των Χριστουγεννιάτικών αγορών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση