Εγκαιρη ενημέρωση για καρδιαγγειακά προβλήματα

Ενα σημαντικό κεφάλαιο στο χώρο της καρδιολογίας ανοίγει το Ελληνικό Κολέγιο Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής, αλλάζοντας τα δεδομένα στην αντιμετώπιση των καρδιαγγεικών προβλημάτων στη χώρα μας, με προγράμματα ερευνητικών, μετεκπαιδευτικών και ενημερωτικών δραστηριοτήτων.

Το Κολέγιο δίνει πλέον τη δυνατότητα στους καρδιολόγους να πληροφορούνται άμεσα και ταχύτατα όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ώστε να οδηγούνται έγκαιρα στη σωστή διάγνωση και αποτελεσματικότερη θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Παράλληλα, θα είναι στη διάθεση των Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να ενημερώνονται για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο.

Στις προηγμένες χώρες της Δύσης, μάλιστα, οι καρδιοπάθειες ευθύνονται για το 50% των θανάτων. Παρ’ όλα αυτά, είναι χαρακτηριστικό ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τις καρδιοπάθειες έχει μειώσει κατά 25% τους θανάτους που οφείλονται σε αυτές την τελευταία δεκαετία!

Η ίδρυση του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τη χώρα μας, καθώς κάθε χρόνο περίπου 1200 παιδιά γεννιούνται με συγγενείς καρδιοπάθειες, τα 2/3 των οποίων χρειάζονται ειδικό διαγνωστικό έλεγχο και κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση μέσα στον πρώτο χρόνο της ζωής τους ή λίγο αργότερα.

Τις τελευταίες εξελίξεις και προοπτικές της καρδιολογίας στο κατώφλι της τρίτης χιλιετίας καθώς και τις δραστηριότητες και τους στόχους του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο επίτιμος πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας κ.Σπ. Μουλόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ, καθηγητής Καρδιολογίας στο ΑΠΘ Γ. Λουρίδας, ο αντιπρόεδρος, καθηγητής Καρδιολογίας Δ. Κρεμαστινός, ο γενικός γραμματέας επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας Φ. Τρυποσκιάδης, ο ειδικός γραμματέας αν. καθηγητής Καρδιολογίας Β. Θανόπουλος και τα μέλη του ΔΣ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση