Ολα τα παιδιά του κόσμου, ένα παιδί

Παιδιά διαφόρων φυλών, θρησκειών, εθνικοτήτων συναντήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε μια γιορτή που διοργάνωσε η UNICEF ενόψει των Χριστουγέννων, με στόχο την μεταξύ τους γνωριμία και αποδοχή. Για τέταρταη συνεχή χρονιά, παιδιά από μακρινές χώρες που ζουν στην Ελλάδα, συναντήθηκαν, διασκέδασαν και γνωρίστηκαν μεταξύ τους απευθύνοντας το μήνυμά “όλα τα παιδιά όλου του κόσμου, ένα παιδί”. Η γιορτή εντάχθηκε στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της UNICEF που για φέτος είναι αφιερωμένες κατά της παιδικής εκμετάλλευσης.

Οι φορείς που βοήθησαν και συμμετείχαν ταυτόχρονα στη γιορτινή αυτή εκδήλωση, ήταν το κέντρο μέριμνας οικογένειας και παιδιού , τα παιδικά χωριά SOS, οι δήμοι Ανω Λιοσίων και Καματερού, η διεθνής κοινωνική υπηρεσία, η ομάδα παιδιών που τελεί υπό την προστασία της UNICEF από τη Λιβερία και φέρει την επωνυμία “Σταυροφόροι Ειρήνης” , το διαπολιτισμικό σχολείο από το Γκάζι και το νηπιαγωγείο Μουντίν Νεγιόν με παιδιά από τις Φιλιππίνες.

Ο υπεύθυνος ενημέρωσης της UNICEF Ηλίας Λυμπέρης ανέφερε ότι τα παιδιά από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Ιράν, την Λιβερία, παιδιά χριστιανόπουλα, μουσουλμανάκια ή άλλων θρησκευμάτων μέσα από το παιχνίδι, μέσα από το πιάσιμο του χεριού και μέσα από την προσωπική αγκαλιά, μπορούν να νιώσουν αδέλφια και αυτό είναι ένας από τους στόχους της UNICEF με την ευκαιρία των Χριστουγέννων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση