Διαστημικές εγχειρήσεις

Η NASA, σε συνεργασία με διεθνή οργανισμό ορθοπαιδικών χειρουργών, πρόκειται να αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης των αστροναυτών, προκειμένου να είναι σε θέση να πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις, όταν βρίσκονται σε μακροχρόνιες αποστολές και δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επιστροφής στη γη.

Σε επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός της Ελβετίας παρουσιάστηκαν τα σχέδια ενός προσομοιωτή, ο οποίος με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας, θα εκπαιδεύει τους αστροναύτες, χωρίς να χρειάζεται να πιάσουν νυστέρι, σε θέματα ανατομίας των άκρων που θα τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν επεμβάσεις στο διάστημα σε περίπτωση ατυχήματος που θα προκαλέσει κάταγμα σε κάποιο άκρο.

Η νέα μέθοδος στην οποία θα εκπαιδεύονται οι αστροναύτες περιλαμβάνει την τοποθέτηση λαμών στο άκρο που έχει υποστεί το κάταγμα, ενώ δε χρειάζεται η τοποθέτηση γύψου.

Η δημιουργία του νέου αυτού συστήματος πρόκειται να γίνει σε πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και θα παίξει σημαντικό ρόλο σε μελλοντικές διαστημικές αποστολές στον Αρη, οι οποίες θα διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση