Εφηβοι και νέοι παίρνουν συμβουλές υγείας από το Internet

Οι έφηβοι και οι νέοι σερφάρουν τακτικά στο διαδίκτυο προκειμένου να βρουν πληροφορίες και συμβουλές που αφορούν την υγεία, και όχι μόνο και για να “κατεβάσουν” τραγούδια και παιχνίδια και να κάνουν αγορές μέσω Internet, σύμφωνα με Αμερικανική έρευνα από τον οργανισμό Kaiser Family Foundation.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ένας στους τέσσερις νέους, ηλικίας 15 έως 24 ετών βρίσκουν στο διαδίκτυο πολλές χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την υγεία, ενώ σχεδόν το 40% από αυτούς δηλώνουν ότι έχουν αλλάξει συμπεριφορά σε ό,τι αφορά την υγεία, εφαρμόζοντας τις συμβουλές που παίρνουν.

Οι μισοί νέοι από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αναζητούν στο διαδίκτυο πληροφορίες που αφορούν συγκεκριμένες ασθένειες, όπως ο καρκίνος ή ο σακχαρώδης διαβήτης, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνουν σε θέματα όπως το AIDS, την αντισύλληψη αλλά και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σχεδόν ένας στους τέσσερις νέους που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι αναζητούν πληροφορίες που αφορούν τον έλεγχο του σωματικού βάρους, την ψυχική υγεία, τη χρήση ουσιών και αλκοόλ αλλά και τη βία.

Η πλειοψηφία των νέων σερφάρει στο διαδίκτυο για να βρει πληροφορίες που αφορούν την υγεία, μερικές φορές το χρόνο, ενώ τέσσερις στους δέκα δήλωσαν ότι σερφάρουν τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να βρουν πληροφορίες που αφορούν την υγεία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση