Προσπάθεια ανεύρεσης λύσης για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς

Για τα λειτουργικά προβλήματα της εφαρμογής του νόμου 2889/01 για τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, σε σχέση με τη διαφύλαξη της ιδιαιτερότητας του Πανεπιστημιακου Διδακτικού έργου, συζήτησαν σε πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, ο Πέτρος Ευθυμίου αλλά και ο υπουργός Υγείας κ. Α.Παπαδόπουλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Μπαμπινιώτης, ο αντιπρύτανης κ. Α.Κουτσελίνης και ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Χρήστος Κίττας.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας οι δύο υπουργοί διασαφήνισαν ότι η εφαρμογή του νόμου 2889/01, για τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, πρέπει να θεωρείται δεδομένη με πλήρη διαφύλαξη της ιδιαιτερότητας του Πανεπιστημιακού και διδακτικού έργου.

Ακόμη οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι αποκλείεται και σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να γίνει δεκτή η παράλληλη απασχόληση των πανεπιστημιακών σε ιδιωτικά Κέντρα Υγείας.

Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Αθηνών έθεσαν μια σειρά θεμάτων τα οποία αποσκοπούν στην αντιμετώπιση λειτουργικών προβλημάτων εφαρμογής του νόμου, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μια μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων της ιατρικής εκπαίδευσης.

Και το υπουργείο καταλήγει τονίζοντας ότι επί των ζητημάτων αυτών υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, καθώς κοινό ζητούμενο είναι τόσο η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όσο και των Ιατρικών Σπουδών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση