Σε απεργία την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 13/12 οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, με βασικό αίτημα την αύξηση των κονδυλίων στην Υγεία, ενώ με το ίδιο αίτημα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας τονίστηκε πως τα κονδύλια που προβλέπεται να διατεθούν για την υγεία είναι πολύ χαμηλά, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των δημοσίων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των νοσοκομειακών γιατρών, λόγω των χαμηλών κονδυλίων θα υπάρξει πρόβλημα με τις εφημερίες του προσωπικού από τον Αύγουστο και μετά.

Επίσης, με βάση τις συγκεκριμένες δαπάνες που έχουν προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσουν τα νέα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ δυσκολίες στην έναρξη λειτουργίας λόγω οικονομικού προβλήματος θα συναντήσουν τα νέα νοσοκομεία Χαϊδαρίου, Αλεξανδρούπολης και Ρόδου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση