Ελλάς – Γαλλία: Συμμαχία για την Υγεία

Eπίσκεψη εργασίας στη Γαλλία πραγματοποίησε στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2001, ο Υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. όπου είχε σειρά συναντήσεων, με τον ομόλογό του, Υπουργό Υγείας της Γαλλίας κ. Bernard Kouchner, καθώς και με εκπροσώπους φορέων από το χώρο της Υγείας.

Κατά τις συναντήσεις που είχε ο υπουργός με τον Γάλλο ομόλογό συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας στις δύο χώρες.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη συστηματοποίησης της συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Υγείας των δυο χωρών και αποφασίστηκε συμφωνία-πλαίσιο η οποία θα οριστικοποιηθεί και θα υπογραφεί σε επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο κ. Bernard Kouchner στην χώρα μας τον Μάρτιο 2002.

Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν επίσης στην αναγκαιότητα ανάληψης ενεργειών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση της αντιμετώπισης των νέων κινδύνων στη δημόσια υγεία.

Ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε στο Γάλλο ομόλογό του τις πρωτοβουλίες που προγραμματίζει η χώρα μας για την Υγεία στο πλαίσιο της προεδρίας της Ελλάδας στην ΕΕ το 2003. Ο κ. Kouchner διαβεβαίωσε τον κ. Παπαδόπουλο για την πλήρη υποστήριξη των πρωτοβουλιών αυτών εκ μέρους της Γαλλικής πλευράς.

Ο υπουργός ήταν επίσης ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση που οργανώθηκε από την Ελληνο-Γαλλική Αντιπαράθεση (ΕΛΓΑ). Η εκδήλωση έγινε στο Γαλλικό Κοινοβούλιο, όπου ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε το θέμα της διάστασης που έχουν οι δημόσιες πολιτικές σε περιφερειακό επίπεδο.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση