Πρώτη η Ελλάδα στους θανάτους πεζών από τροχαία

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση και στους θανάτους πεζών από τροχαία ατυχήματα, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 15-24 το 80% των θανάτων οφείλεται σε αυτά. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΙ Αθηνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στις 3 Δεκεμβρίου.

Νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ή υφίστανται βαριά αναπηρία εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων, υπογράμμισε ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνος του Τομέα Πρόληψης Ατυχημάτωντου ΕΚΑΒ, κ Ι.Παπαδόπουλος.

Οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 105% από το 1975, τη στιγμή που τα αντίστοιχα νούμερα παρουσιάζουν πτωτική τάση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην ημερίδα τονίστηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων στην αποκατάσταση της κινητικής αναπηρίας αλλά και στη μετέπειτα ζωή τους.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων, κ. Σ. Σταυριανόπουλος, τόνισε πως “ένα αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό περιβάλλον που εξυπηρετεί τους ανάπηρους, εξυπηρετεί τους πάντες”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση