Ο θόρυβος απειλεί την υγεία μας

Οι άνθρωποι οι οποίοι κατοικούν σε περιοχές με υψηλά επίπεδα θορύβου κινδυνεύουν από διαταραχές του ύπνου και μπορεί να παρουσιάσουν και προβλήματα υγείας όπως αυξημένη αρτηριακή πίεση. Τα στοιχεία αυτά θα παρουσιαστούν σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από ειδικούς επιστήμονες στην πόλη Μπέρμινγχαμ της Μ. Βρετανίας.

Από μελέτες που έχουν ήδη γίνει, προκύπτει ότι οι δρόμοι της Μ. Βρετανίας έχουν τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Ευρώπη. Επιπλέον το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Χίθροου σχεδιάζει την κατασκευή του πέμπτου αεροσταθμού, με αποτέλεσμα να αντιδρούν οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το ένα πέμπτο των Ευρωπαίων διαμένουν σε περιοχές με έντονη ηχορύπανση και υψηλά επίπεδα θορύβου.

Πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι τα υψηλά επίπεδα θορύβου και ιδίως όταν αυτά ξεπερνούν τα 75 ντεσιμπέλ, απειλείται η υγεία των κατοίκων. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η διαμονή κοντά σε πολυσύχναστος δρόμους με συνεχή ροή όπως οι αυτοκινητόδρομοι.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας, κ. Στήβεν Στάνσφελντ από το Queen Mary’s College στο Λονδίνο, τα διαφορετικά επίπεδα θορύβου έχουν διαφορετικές επιδράσεις στους ανθρώπους. Υπάρχουν μεν ανώτατα όρια θορύβου από αεροπλάνα και κυκλοφορία αυτοκινήτων, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι πιο αυστηρή κοινοτική νομοθεσία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση