Οδηγίες για πολύωρα ταξίδια σε ειδικές ομάδες πληθυσμού

Οι έγκυες γυναίκες, όσες λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια αλλά και άλλες ειδικές ομάδες πληθυσμού θα πρέπει να ενημερώνονται από το γιατρό τους για τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία τους, από πολύωρα αεροπορικά ταξίδια, σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου υγείας της Μ. Βρετανίας.

Η σύνταξη των οδηγιών αυτών, της βρετανικής κυβέρνησης, έγιναν μετά από πρόσφατη Ολλανδική έρευνα, στην οποία βρέθηκε αυξημένος κίνδυνος από θρόμβωση σε κάποιες ειδικές ομάδες πληθυσμού.

Οι οδηγίες αφορούν, μεταξύ άλλων, και γυναίκες που έχουν πρόσφατα γεννήσει, γυναίκες που λαμβάνουν φάρμακα ορμονικής υποκατάστασης αλλά και άτομα έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να ενημερώνονται προτού πραγματοποιήσουν κάποιο πολύωρο αεροπορικό ταξίδι ή οποιοδήποτε ταξίδι στο οποίο θα πρέπει να είναι καθισμένοι για πολλές ώρες.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι περίπου ένας στους 2.000 ανθρώπους ετησίως πλήττεται από θρόμβωση που σχετίζεται με κάποιο πολύωρο ταξίδι.

Οι νέες αυτές οδηγίες έχουν ήδη σταλεί στις αεροπορικές εταιρίες και σύντομα θα είναι διαθέσιμες και στο ευρύ κοινό, μέσω του τηλεφωνικού συστήματος ενημέρωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας.

Στις οδηγίες συμπεριλαμβάνονται και συμβουλές για ειδικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και λήψη αντιθρομβωτικών φαρμάκων και χρήση ειδικών ελαστικών καλσόν, για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση